dilluns, 23 de març del 2020

REPTE 1: MIQUEL MARTÍ I POL

Benvolgudes famílies,

Des de la biblioteca de l'escola, cada dilluns publicarem al blog un repte per incentivar la lectura en els infants, i que al mateix temps puguin gaudir d'aquesta.

Aprofitant que dissabte passat es va celebar el dia internacional de la poesia i es va realitzar el festival de poesia en quarantena, el nostre primer repte serà relacionat amb aquesta!

Coincidint amb l’arribada de la primavera, us fem arribar un vídeo que podreu visualitzar fent clic al cartell adjunt. Es tracta d’un vídeo animat inspirat en el poema que trobem al recull, El poble de Miquel Martí i Pol.

Després d’haver llegit i escoltat aquest poema. Es tracta que els alumnes creïn el seu propi poema sobre la primavera. No cal que sigui un poema sencer; amb uns versos és suficient. 

Per fer-ho, recomanem fer servir la pàgina web del recurs Miquel Martí i Pol que podreu descobrir fent click a la imatge de l'arxiu. També adjuntem els enllaços per la descàrrega de l'app.


En aquest recurs trobarem la biografia de Miquel Martí i Pol, un poemari il·lustrat, un recull de poemes, a més d'un apartat de taller de poesia i moltes altres opcions. En aquest últim, els alumnes poden crear i escriure el seu poema, a més de poder gravar-se mentre el reciten, per després compartir-ho a través del correu electrònic.

Per tal de poder trobar paraules que rimin i que el poema sigui més fàcil d’escriure, poden consultar el diccionari de rimes en català.

Quan tornem a l’escola, els alumnes poden aprofitar les jornades de patis poètics per compartir els seus poemes amb la resta, o bé ens podeu fer arribar les vostres gravacions a través del correu de la biblioteca: angelsalemaybiblioteca@gmail.com

Recordem que es tracta d'una tasca opcional.

1 comentari:

  1. PRIMAVERA

    Dolces flors que amb ľaigua de la pluja
    sempre es mullen.

    Ľhome que sempre les agafa
    li regala a la seva dona.

    Sempre el sol està content
    i les flors van creixent.

    Ja ha arribat la primavera
    i tota la gent s'accelera.

    ResponElimina